Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og pixels for å støtte din brukererfaring på siden vår. Noen av disse er nødvendige for at nettbutikken vår skal fungere, andre er nødvendige for å gi deg en best mulig opplevelse. Ved å trykke «JEG GODTAR» godkjenner du bruken av cookies og pixels. Les mer.
Bark som fallunderlag
TEKNISK:
- Furubark inneholder mye mindre mikroorganismer enn granbark (blir ”renere”).
- For bark gjelder regelen at det skal være min. 25-30 cm lagtykkelse og et ekstra sikkerhets- slitelag på 10-15 cm. Det betyr opptil 40 cm furubark av god støtdempende kvalitet.
- Bark synker sammen og omdannes til jord i løpet av 2-4 år og må derfor jevnlig byttes ut. Kornstørrelsen på furubark skal være 4-6 cm.
- Påse at underlaget er så jevnt som mulig. Ujevnheter påvirker mengden bark hvis man ønsker en flat overflate. -Bark bør brukes i kombinasjon med egnet duk.
FORDELER:
- Bark ligger stabilt også i skrånende terreng.
- Hvis man ikke kommer til med maskinelt utstyr for utlegging er bark lett og trille manuelt i f. eks. trillebår.
- Katter er ikke like glad i bark som i sand.
- Miljøvennlig
- Lettere tilgang for rullestolbrukere enn ved sand
ULEMPER:
- Barken begynner å kompostere ganske raskt når det legges ut.
- Ikke alltid like lett å få tak i bark av furu.
- Må byttes ut etter 2-4 år
HUSKELISTE:
- Stort sett må det etterfylles litt bark hvert år. Pass på at det ikke blir for mye!
- Av og til kommer det også opp brun sopp i barken. Dette har ingen betydning og er bare å fjerne med en liten spade e.l.
- Hvor tykt man lag bark man skal legge avhenger litt av type bark, og av om området er flatt eller skråner (det går ofte noe mer bark i skråning enn på flat mark). Se på varedeklarasjon på hva produsenten anbefaler.
2021-07-13
|
View: 3735