Sikkerhet på lekeplass

Sikkerhet på lekeplass

Sikkerhet på lekeplass

Lekeplasser er flotte steder for barn å ha det gøy, trene og få venner. Men de kan også være farlige hvis noen grunnleggende sikkerhetsregler blir bryttet. Her er noen tips for å hjelpe barn å holde seg trygge på lekeplass.

Overvåk barn som bruker lekeapparater

Voksne bør alltid passe på små barn når de leker på lekeapparater. Barn kan være ikke klar over risikoene eller den riktige måten å bruke utstyret på. Voksne kan bidra til å forebygge skader ved å sjekke utstyret for eventuelle farer, som rustede eller ødelagte deler, og lære barn hvordan de skal leke trygt og ansvarlig.

Noen av tingene som voksne bør lære barn er:

  • Ikke dytt, slåss eller treng deg på andre barn mens du er på husker, sklier, vipper eller annet utstyr.
  • Bruk utstyret riktig. For eksempel, skli med føttene først, ikke klatre utenfor rekkverk, og ikke stå på husker.
  • Sjekk alltid at ingen er i veien før du hopper av eller sklir ned.
  • Legg sykler, hjelmer, ryggsekker og andre ting bort fra lekeområdet for å unngå å snuble over dem.
  • ALDRI ha på hjelm når du er på lekeapparater!
  • Ha på klær uten snorer, halskjeder, skjerf eller andre ting som kan henge seg fast i utstyret og forårsake kvelning. Det gjelder ikke på EN1176 sertifiserte lekeapparater.
  • Bruk solkrem og hatter for å beskytte deg mot solbrenthet.

Velg riktig lekeområde basert på barnets alder

Ikke alt lekeutstyr er egnet for alle aldre. Noe utstyr kan være for stort, for høyt eller for fort for yngre barn. Det er viktig å ha separate lekeområder for barn under 5 år og barn over 5 år. Voksne bør sørge for at barn bare bruker utstyret som passer til deres alder og evner.

For babyer som lærer å gå, bør lekeområdet ha en jevn og lett overflate. For småbarn og førskolebarn bør utstyret være lavt til bakken og ha håndløpere og trinn. For eldre barn bør utstyret være mer utfordrende og tilby mer variasjon.

Sørg for trygg overflate under og rundt lekeutstyr

En av de vanligste årsakene til skader på lekeplassen er å falle fra utstyret. For å redusere virkningen av fall bør overflaten under og rundt utstyret være myk og dempende. Harde overflater som asfalt, betong eller hard jord er ikke trygge for lekeplass. Gressplen kan brukes kun rund lekeapparater på opptil 1 m høyde.

De anbefalte overflatematerialene for lekeplasser er sand, grus, treflis, bark eller gummi. Overflaten bør være minst 30 cm dyp og strekke seg minst 1,5 meter i alle retninger fra utstyret.

Sjekk at lekeplasser blir inspisert og vedlikeholdt av kvalifisert personell

Selv om lekeplassen har trygt utstyr og overflate, trenger den fortsatt regelmessig inspeksjon og vedlikehold for å holde den i god stand. Feil eller slitent utstyr kan utgjøre en risiko for skade på barn. Voksne bør rapportere eventuelle problemer eller farer de legger merke til på lekeplassen til den ansvarlige myndigheten, som skolen eller styret til borettslag.

Noen av tingene som voksne bør se etter er:

  • Løse eller manglende deler
  • Skarpe kanter eller punkter
  • Fliset eller dyp sprukket treverk
  • Sterk rustet eller korrodert metall
  • Flassende maling eller graffiti
  • Knust glass eller søppel
  • Dyreavføring eller insekter

Lekeplasser er ment å være morsomme og trygge steder for barn å nyte. Ved å følge disse enkle sikkerhetsreglene kan voksne hjelpe barn med å ha det gøy mens de unngår skader.



Copyright © 2013-nåtid Magento, Inc. Alle rettigheter reservert.